Food and Beverage Blog

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε !

businessman

Φαινόταν εύκολο. Νοικιάζω έναν χώρο, τον διακοσμώ με αγάπη, τον εξοπλίζω με ό,τι πιο σύγχρονο, προσλαμβάνω και δυο τρεις νέους ανθρώπους και ξεκινάω!

Ποιος δε θα έρθει να δοκιμάσει το εκπληκτικό μενού, τον τέλειο καφέ, τα υπέροχα προϊόντα; Πόση όρεξη και μεράκι κρύβει αυτή η επιχείρηση εστίασης που δημιούργησα!!!

Οκ δεν υπολόγισα πόσο κοστοβόρο, χρονοβόρο και κυρίως ψυχοφθόρο θα ήταν να εκδώσω την άδεια του υγειονομικού. Δεν είχα υπολογίσει το μέγεθος των Δημοτικών τελών, δε γνώριζα τον όγκο του τέλους πεζοδρομίου (κοινόχρηστου χώρου), πόσο τεράστια είναι η χρέωση του ρεύματος και του νερού. Δημοτικός φόρος! ΦΠΑ! Τέλος επιτηδεύματος! Επιμελητήριο! ΕΦΚΑ! ΙΚΑ! ΦΜΥ! Τεχνικός Ασφαλείας! Αναπαραγωγή Μουσικής! 

Εγκλωβισμός!!! Πανικός!!!

Αυτό είναι μένος. Δε γίνεται να δέχομαι τέτοια επίθεση και καταιγισμό χρεών και οφειλών επειδή θέλησα να δημιουργήσω έναν χώρο όμορφο για να περνάει ευχάριστα ο κόσμος!!

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι επιχειρηματίες του χώρου αυτού. Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα που μαστιγώνει άγρια την επιχειρηματικότητα στο χώρο της εστίασης. Αυτή η κατάσταση αποδυναμώνει τον επιχειρηματία σε όλα τα επίπεδα αλλά κυρίως ψυχολογικά. 

Δε θα το βάλουμε όμως κάτω. Θα παλέψουμε και θα κερδίσουμε!

Τα προβλήματα είναι πράγματι αρκετά και ο χρόνος που απαιτείται για να τα λύσουμε πολύς ώστε να μην μας αφήνει το περιθώριο να ασχοληθούμε επαρκώς με ουσιαστικά θέματα που θα ενισχύσουν την επιχείρηση μας και θα μας θωρακίσουν έναντι όλων αυτών των προβλημάτων και του ανταγωνισμού. 

Εμείς μπορεί να στηρίζουμε αυτήν την επιχείρηση με αγάπη και πολλή προσπάθεια, όμως οι συνεργάτες μας, οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και προβάλλουν το εστιατόριο, το καφέ, τον φούρνο, το αναψυκτήριο, αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται ενίσχυση και  ενδυνάμωση προκειμένου να υπερπηδήσουμε τις δυσκολίες και τα καθημερινά προβλήματα. 

Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής είναι οι επαγγελματίες που έχουμε ανάγκη και θα μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση, είναι οι άνθρωποι που θα προβάλλουν την επιχείρηση μας και θα αναδείξουν την ποιότητα της και την υπεροχή της. Είναι η πιο αποτελεσματική διαφήμισή μας.

Η επιλογή του προσωπικού, η καθοδήγησή του, η συνεχής εκπαίδευση και αξιολόγησή του είναι η πιο σημαντική επένδυση που έχουμε να κάνουμε αν θέλουμε πραγματικά να επιβιώσουμε σε αυτή την κατάσταση στην οποία έρχονται καθημερινά να προστεθούν ένα σωρό εμπόδια. 

Ο τρόπος με τον οποίο εξυπηρετούνται οι πελάτες  μας δεν πρέπει να είναι μια τυχαία διαδικασία. 

  • Επιβάλλεται να έχει προηγηθεί η κατάλληλη εκπαίδευση στο σύνολο του προσωπικού μας. 
  • Επιβάλλεται να υπάρχει συνεχής καθοδήγηση και αξιολόγηση έτσι ώστε να μην υπάρχει περιθώριο λάθους. 

Στον κυκεώνα των διαδικασιών και δυσκολιών δε μας χρειάζεται η κακή κριτική από τους πελάτες. Δε έχουμε το περιθώριο να χάνουμε πελάτες και να επισκιάζεται η φήμη του καταστήματος μας! 

Έχουμε ανάγκη καλών κριτικών , έχουμε την ανάγκη προσέλευσης νέων πελατών.

Σήμερα που η εξυπηρέτηση των πελατών θεωρείται το πιο σημαντικό κομμάτι μια επιχείρησης, σήμερα που έχουμε αντιληφθεί ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας θα πρέπει να δράσουμε και να προπονήσουμε το προσωπικό μας με τους πιο αξιόπιστους trainers δίνοντας του την ευκαιρία να αναδείξει αυτό που με τόσο κόπο δημιουργήσαμε. 

Όποιοι υποτίμησαν την αξία της εκπαίδευσης του προσωπικού τους είναι στους χαμένους.

Η δράση είναι η λύση! Αν γίνουμε θεατές σε αυτό το έργο τότε θα δούμε ένα δράμα και θα βρεθούμε κι εμείς στην κατηγορία των λουκέτων και των κλειστών καταστημάτων!

Η APEX  είναι μια ιδέα που γεννήθηκε ύστερα από πολυετή εμπειρία στο χώρο της εστίασης. Σε έναν χώρο που οι εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα αφήνοντας κενά σε υποδομές που είναι απαραίτητες προκειμένου να μπουν γερά θεμέλια. Κώστα Βάρναλη 56 Γ, 15233 - Χαλάνδρι  +302130880260 alert-info

Photo credits by Yanalya

Νεότερη Παλαιότερη

Προωθούμενο μήνυμα