Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Food and Beverage Blog

Η προβιοτική μπύρα είναι μια από τις πιο καυτές τάσεις που θα συναντήσουμε στο μέλλον

probiotic-beer

Τα προβιοτικά - αυτά τα «καλά βακτήρια» που υποτίθεται ότι ωφελούν την πέψη μαζί με πολλούς άλλους ισχυρισμούς υγείας - είναι μια από τις πιο καυτές τάσεις στα τρόφιμα σήμερα. 

Τα προβιοτικά αναφέρονται σε όλα - από το προφανές, όπως το γιαούρτι έως το απροσδόκητο, όπως το βούτυρο Τώρα, μια ομάδα επιστημόνων από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης ισχυρίζεται ότι δημιούργησε το απόλυτο στα μοντέρνα τρόφιμα υγείας - μια προβιοτική μπύρα! 

Ενώ καλά βακτήρια υπάρχουν συχνά σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, επί του παρόντος δεν υπάρχουν μπύρες στην αγορά που περιέχουν προβιοτικά. 

probiotic-beer-2


Η ανάπτυξη επαρκών αριθμών ζωντανών προβιοτικών στην μπύρα είναι ένα δύσκολο επίτευγμα, καθώς οι μπύρες περιέχουν οξέα λυκίσκου που εμποδίζουν την ανάπτυξη και την επιβίωση των προβιοτικών. 

Για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο, έπρεπε να τροποποιήσουν τη διαδικασία παρασκευής, η οποία οδήγησε σε βραδύτερη ζύμωση και σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Για αυτήν την μπύρα, χρησιμοποιήθηκε ένα βακτήριο γαλακτικού οξέος ως προβιοτικό. Το τελικό προϊόν, το οποίο έχει διάρκεια μόλις ένα μήνα έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ περίπου 3,5 τοις εκατό." 

Νεότερη Παλαιότερη

Προωθούμενο μήνυμα