Food and Beverage Blog

Σπουδές Food & Beverage Management στην Ελλάδα

food-and-beverage-spoydes

Το Food & Beverage Department είναι σημαντικό για μια εταιρεία εστίασης ή φιλοξενίας γενικότερα, γιατί το φαγητό και το ποτό είναι βαθιά ριζωμένα στον πολιτισμό των περισσότερων χωρών.

Η παραγωγή και η πώληση τους δεν απαιτεί μόνο τη δημιουργία καλών και νόστιμων προϊόντων, αλλά προϊόντων που τροφοδοτούν επίσης το σώμα και την καρδιά των ανθρώπων. Δεδομένου αυτού, δεν είναι δύσκολο να πούμε ότι η εργασία στον τομέα του Food & Beverage  είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και απαιτητική. 

Όσοι επιθυμούν να εργαστούν ή να διοικήσουν στον κλάδο τροφίμων και ποτών, νοσοκομείων, εστιατορίων, ξενοδοχείων και άλλων εγκαταστάσεων, θα χρειαστούν απαραίτητα σπουδές πάνω στον κλάδο του Food & Beverage.

Ο στόχος αυτών των σπουδών πρέπει να είναι διπλός: 

1. Nα επικεντρωθεί κανείς στις σύγχρονες προκλήσεις που πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ως Food & Beverage Manager στις επιχειρήσεις παροχής φιλοξενίας 

2.  Να γνωρίσει τρόπους και εργαλεία για το σχεδιασμό και την εφαρμογή των κατάλληλων ενεργειών προκειμένου να ικανοποιήσει τους πελάτες και να δημιουργήσει ένα πλεονέκτημα για την επιχείρηση του έναντι του ανταγωνισμού.

Ποια είναι τα οφέλη από τη συμμετοχή σε ένα μάθημα διαχείρισης τροφίμων και ποτών;

Η λήψη αυτού του τύπου σπουδών προετοιμάζει τον ενδιαφερόμενο να διευθύνει τη δική του επιχείρηση ή να αναλάβει θέσεις διοικητικού επιπέδου σε αυτόν τον τομέα. Αυτό μπορεί να επιτρέψει την εξέλιξη σταδιοδρομίας του στον τομέα.

spoudes-seminaria-food-beverage

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για σπουδές στη διαχείριση τροφίμων και ποτών;

Προαπαιτούμενο για αυτόν τον τύπο σπουδών συχνά περιλαμβάνει να υπάρχει μια βασική εμπειρία στον τομέα τροφίμων και ποτών. Ωστόσο, κάθε σχολή θα ορίσει συγκεκριμένες απαιτήσεις ανάλογα με το επίπεδο του διπλώματος που παρέχει.

Τι είδους βελτίωση της σταδιοδρομίας μπορεί να περιμένει κανείς με το μάθημα διαχείρισης τροφίμων και ποτών;

Η είσοδος σε μια καριέρα πάνω στο Food & Beverage μπορεί να σημαίνει μεγαλύτερο μισθό καθώς και βελτιώσεις στις μελλοντικές επιλογές σταδιοδρομίας, συμπεριλαμβανομένης και της λειτουργίας της δικής του επιχείρησης.

Διαβάστε επίσης: Περιοδικά και Blogs με θέμα το Food & Beverage που αξίζουν alert-success

Πως  μπορεί να παρακολουθήσει κανείς μαθήματα διαχείρισης τροφίμων και ποτών;

Αυτός ο τύπος μαθημάτων μπορεί να ληφθεί με φυσική παρουσία αλλά και διαδικτυακά. Οι σπουδαστές έτσι  είναι σε θέση να μάθουν με τον δικό τους ρυθμό και να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους ανάλογα με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους.

food-and-beverage-diploma-in-hospitality

Πού μπορεί να παρακολουθήσει κανείς μαθήματα διαχείρισης τροφίμων και ποτών;

Μαθήματα διαχείρισης τροφίμων και ποτών διατίθενται μέσω των περισσότερων σχολών που εξειδικεύονται σε επαγγέλματα φιλοξενίας, καθώς και μέσω των περισσότερων κολλεγίων και πανεπιστημίων που προσφέρουν προγράμματα σπουδών στον Τουρισμό.

Le Monde
Ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης για όσους επιθυμούν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον χώρο της διοίκησης επιχειρήσεων μαζικής εστίασης. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με διακεκριμένα στελέχη της αγοράς και να διευρύνουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους.


Universal Training
Πρόγραμμα Food & Beverage Management εστιάζει στις γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για τον έλεγχο, την οργάνωση και τη διοίκηση μιας επισιτιστικής μονάδας όπως, εστιατόρια, ξενοδοχεία, catering κ.ά., καθώς και για την παροχή υπηρεσιών σε σχέση με την ποιότητα και την οικονομία.spoudes-pano-sto-food-and-beverage

Chef D' Oeuvre
Πρόγραµµα σπουδών, Food & Beverage Management μέσω καταξιωµένων καθηγητών, που παρέχουν εγγυηµένα, πλήρη και υψηλού επιπέδου µετεκπαίδευση στους σπουδαστές που επιθυµούν την αναβάθµιση των σπουδών τους, δηµιουργώντας τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επαγγελµατική τους επιτυχία.


IST College
Στο Diploma in Food and Beverage Management αναλύεται   ο τρόπος  τρόπο διοίκησης και λειτουργίας  των επισιτιστικών τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και των τμημάτων Bar για τα οποία υπάρχει ξεχωριστή ενότητα , όπου εντοπίζονται τα μέσα και οι τρόποι  που χρησιμοποιούν σε σχέση με την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητά τουςCity Unity College
Το City Unity College σε συνεργασία με το Cardiff Metropolitan University προσφέρει προπτυχιακό πρόγραμμα στη Διεθνή Διαχείριση Τροφίμων και Ποτών για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν άρτιες γνώσεις και ολοκληρωμένες εμπειρίες πάνω στον σχεδιασμό, στην παραγωγή, στη λειτουργία και στη διαχείριση ολόκληρου του συστήματος.


f&b-diploma-spoudes-se-trofima-kai-pota

ΙΕΚ Ομηρος
Το σεμινάριο Food & Beverage Management εστιάζει στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό.ΙΕΚ Praxis
Σεμινάριο Food And Beverage Management: Αναβαθμίστε το βιογραφικό σας με ολοκληρωμένες γνώσεις και ξεκινήστε μια δυναμική καριέρα στελέχους F&B στον Ξενοδοχειακό και Επισιτιστικό Τομέα.Grand Foyer
Οι σπουδές Food & Beverage Management στην σχολή Grand Foyer αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής δραστηριότητάς στο χώρο του επισιτισμού και απευθύνονται σε όλους όσους επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά κυρίως με τον ξενοδοχειακό κλάδο.


food-and-beverage-studies-ist-college


ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Ένα μοναδικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου στον νευραλγικό τομέα του F&B με τη σφραγίδα του αμερικανικού ινστιτούτου AHLEI που για πάνω από 65 χρόνια παρέχει διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης και της φιλοξενίας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες της αγοράς και να γνωρίσουν τις σύγχρονες λειτουργικές και διοικητικές τεχνικές, στις πρότυπες εγκαταστάσεις φιλοξενίας του υπερσύγχρονου campus τουρισμού του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα.
Photos by Unsplash
Νεότερη Παλαιότερη

Προωθούμενο μήνυμα