Food and Beverage Blog

Γιατί η ιστοσελίδα ενός εστιατορίου είναι καλό να διαθέτει ενσωματωμένο blog

istoselida-estiatoriou-me-blog

Ένα ιστολόγιο (blog) μπορεί να φέρει επισκεψιμότητα στον ιστότοπο του εστιατορίου σας. Μιλάμε για εστιατόριο αλλά το ίδιο συμβαίνει και με ένα bar ή ένα Cafe.

Η επισκεψιμότητα στις αναρτήσεις του ιστολογίου μπορεί να προέρχεται από μηχανές αναζήτησης μέσω του SEO, κοινωνικά μέσα (Facebook, Instagram, Twitter κ.λπ.) και συνδέσμους από άλλους ιστότοπους.

Αυτή η κινητικότητα, μπορεί να μετατραπεί σε διαδικτυακές παραγγελίες, τηλεφωνικές παραγγελίες και μπορεί ακόμη και να κάνει τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το εστιατόριό σας.

Αλλά για να γίνει αυτό, χρειάζεστε σίγουρα, 
καλό περιεχόμενο για να προσελκύσετε άτομα στον ιστότοπό σας.

Πολλοί ιδιοκτήτες εστιατορίων και διευθυντές γνωρίζουν τα οφέλη του blogging, αλλά είναι δύσκολο να διατηρηθεί ένα blog. Υπάρχει έρευνα, συγγραφή, μορφοποίηση και προγραμματισμός που απαιτούν χρόνο και κόπο προκειμένου να διατηρηθεί μια σταθερή ροή θεμάτων. Είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε να το διατηρήσει αυτό.

Και, στη συνέχεια, αν βρείτε χρόνο και τρόπο για τη σύνταξη αναρτήσεων στο ιστολόγιο του εστιατορίου σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι γράφετε το είδος εκείνο, των αναρτήσεων που προκαλούν ενδιαφέρον και επισκεψιμότητα.

Καμιά φορά μπορεί να στερέψετε από ιδέες και να μην ξέρετε τι να αναρτήσετε. Εδώ από κάτω θα βρείτε μερικές ιδέες που θα σας σώσουν σε εποχές πνευματικής ξηρασίας.


1. Περιγραφές στοιχείων νέου μενού
Οι χρήστες λατρεύουν τα πιάτα του μενού σας, αλλά είναι πάντα περίεργοι για το τι νέο υπάρχει. Μπορείτε να ιντριγκάρετε την περιέργειά τους με μια ανάρτηση που να εξηγεί την έμπνευση και τη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου πιάτου στο μενού. Μοιραστείτε το λέγοντας μια ιστορία και θα κάνετε τους ανθρώπους να θέλουν να έρθουν για να το δοκιμάσουν.

Παραδείγματα τίτλου άρθρων
 • Η ιστορία πίσω από το νέο Χορτοφαγικό μας Burger
 • Ένα ευτυχές ατύχημα του Chef έγινε η έμπνευση για τη νέα μας pasta
 • Το cocktail Naranja Steam μας το ενέπνευσε ένας φοβερός πελάτης

2. Επιλεγμένες ιστορίες στοιχείων μενού
Μην περιορίζετε τις αναρτήσεις σας  μόνο στα νέα πιάτα στο μενού.
Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία μπορείτε να μιλήσετε που όμως υπάρχουν ήδη στο μενού. Ακολουθήστε την πτυχή της αφήγησης. Οι άνθρωποι λατρεύουν να διαβάζουν μια καλή ιστορία. Θα μπορούσατε ακόμη και να ρωτήσετε τους αναγνώστε γιατί τους αρέσει ένα πιάτο  και να μοιραστούν αυτά τα σχόλια στην ανάρτηση.

Παραδείγματα τίτλου άρθρων
 • Οι πελάτες εξηγούν γιατί τους αρέσουν τα θαλασσινά πιάτα μας
 • Οι μπριζόλες μας προέρχονται από ένα πολύ ιδιαίτερο τοπικό αγρόκτημα
 • Πώς δέθηκε η παράδοση με την καινοτομία στον κόκκορα στιφάδο

3. Απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις
Δεν μπορείτε ποτέ να κάνετε σφάλμα απαντώντας μέσα σε άρθρο, στις συνήθεις ερωτήσεις που κάνουν οι πελάτες σας.
Πιθανότατα να ακούτε ερωτήσεις κάθε μέρα. Και μάλλον τους απαντάτε χωρίς να πολυσκεφτείτε. Βάλτε αυτές τις απαντήσεις στο ιστολόγιό σας. Θα έχει μεγάλη απήχηση. Αν σας ρωτούν εκεί, σημαίνει οτι έχει ενδιαφέρον και θα το διαβάσουν κι άλλοι. 

Παραδείγματα τίτλου άρθρων
 • Πως να φάτε σωστά τον αστακό
 • Γιατί διακοσμήσαμε τον εσωτερικό χώρο με αυτόν τον τρόπο
 • Ο Chef εξομολογείται τις πιο παράξενες ερωτήσεις που του έχουν κάνει

4. Στοιχεία για την πόλη που ζείτε
Το να γράψετε για πράγματα που σχετίζονται με την πόλη, είναι ένα θέμα που μπορεί να ενδιαφέρει πολλούς. Αυτό θα σας στείλει  επισκεψιμότητα που δεν θα είχατε διαφορετικά. Και το καλύτερο είναι ότι αυτές οι δημοσιεύσεις ενδιαφέρουν συχνά τους αναγνώστες σας. Μπορεί να θελήσουν να το κοινοποιήσουν και τότε το πράγμα βελτιώνεται πολύ. 

Παραδείγματα τίτλου άρθρων
 • 10 εκδηλώσεις που πρέπει να δείτε αυτό το καλοκαίρι
 • Τα αγαπημένα πράγματα που πρέπει να κάνετε τουλάχιστον μια φορά στην πόλη
 • Οι καλύτεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί της περιοχής

5. Ιστορίες  υπαλλήλων
Οι υπάλληλοί σας μπορούν να σας βοηθήσουν με το ιστολόγιο ακόμα κι αν δεν είναι αυτοί που γράφουν. Αφιερώστε μερικά λεπτά και κάντε τους μερικές ερωτήσεις. Βεβαιωθείτε ότι θέλουν να εμφανιστούν στο ιστολόγιο σας. Οι περισσότεροι πιθανότατα θα είναι εντάξει με αυτό. Ρωτήστε τους για το τι τους αρέσει να κάνουν εκτός δουλειάς και φροντίστε να ρωτήσετε ποιο είναι το αγαπημένο τους πιάτο στο μενού. Οι πελάτες σας θα εκτιμήσουν το γεγονός να γνωρίσουν το προσωπικό. Δώστε τους βήμα, κάντε τους celebrities της επιχείρησης. Οι πελάτες έρχονται στο εστιατόριο, αλλά στην πραγματικότητα αγοράζουν από τους ανθρώπους που δουλεύουν για εσάς.

Παραδείγματα τίτλου άρθρων
 • Ο Μανώλης είναι ο άνθρωπος που σας βοηθάει να επιλέξετε κρασί - Γνωρίστε τον
 • Η Μαρία μας εκμυστηρεύεται την αγάπη της για τη ζαχαροπλαστική όταν δεν σερβίρει
 • Τραπέζι έκπληξη στα γενέθλια του Sommelier μας. Τι διάλεξε να φάει και με τι κρασί το συνδύασε.

6. Συζητήσεις για εποχικές τάσεις
Ως ιδιοκτήτης εστιατορίου, έχετε την εσωτερική πληροφόρηση για το τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες.

Οι πελάτες σας δεν μιλούν με προμηθευτές και εμπόρους καθημερινά. Μπορείτε να τους δώσετε εσωτερική πληροφόρηση για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, κοινοποιώντας μερικές από τις γνώσεις σας. Οι άνθρωποι λατρεύουν να νιώθουν ότι λαμβάνουν μια ιδιαίτερη πληροφορία.

Παραδείγματα τίτλου άρθρων
 • 5 μη αναμενόμενες τάσεις για φαγητό αυτό το καλοκαίρι
 • Το νέο ποτό για το οποίο θα διαβάσετε σίγουρα στο επόμενο διάστημα
 • Καλοκαιρινά trendy cocktail για να κάνετε στο sπίτι σας

Μπορεί να πει κανείς ότι ακούγονται καλά όλα αυτά αλλά ποιος κάθεται να τα κάνει. Οχι πολλοί και γι αυτό είναι μια καλή ιδέα να ξεχωρίσετε και να αποκτήσετε και έξτρα θεματολογία για το blog σας όταν ψάχνετε και δεν βρίσκετε τι να γράψετε. 

Να θυμάστε, οτι κάθε ενδιαφέρον άρθρο που βάζετε, αποτελεί πόλο έλξης για το κοινό και με κάθε κλικ για διάβασμα του άρθρου, ο πελάτης βρίσκεται μέσα στο εστιατόριο σας, διαδικτυακά. Κάποιοι όμως μπορεί μετά από τη διαδικτυακή επίσκεψη, να θελήσουν να κάνουν και φυσική. Γι αυτό μην υποτιμάτε ποτέ την αξία του ενσωματωμένου Blog στην ιστοσελίδα σας.
Νεότερη Παλαιότερη

Προωθούμενο μήνυμα