Food and Beverage Blog

H διάσημη Βιενέζικη τούρτα Malakoff - Malakofftorte

Όποιος αγαπά τις τούρτες και τα γλυκά πρέπει να δοκιμάσει ένα από τα διάσημα και δημοφιλή κέικ της Βιέννης, το Malakofftorte - ένα κέικ με στρώματα, φτιαγμένο με Σαβουαγιάρ δεμένα με ρούμι και κρέμα που δεν απαιτεί ψήσιμο. 

Malakoff-cake
Η κλασική αυστριακή Malakofftorte είναι ένα εύκολο, γρήγορο και εξαιρετικά απολαυστικό επιδόρπιο!

Το δημοφιλές αυτό κέικ «Malakoff» είναι ρωσικής προέλευσης και φέρεται να φτιάχτηκε στη Βιέννη προς τιμήν του Γάλλου στρατάρχη Pélissier, στον οποίο απονεμήθηκε ο τίτλος  Duc de Malakoff μετά την επιτυχή εισβολή του στον Πύργο του Malakoff στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κριμαίας.

Συστατικά
περίπου 60 σαβουαγιάρ

Για το σιρόπι
125 ml νερό
125 g ζάχαρη
135 g καφέ ρούμι ή μεταξά

Για την κρέμα
500 ml γάλα
130 g ζάχαρη
50 γρ. πουτίγκα βανίλιας
500 ml κρέμα 36% λιπαρά
7 φύλλα ζελατίνης
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη βανίλιας

Για τη γαρνιτούρα
350 ml κρέμα 36%  λιπαρά
12-14 σαβουαγιάρ
60 g αμύγδαλα σε φέτες
Λιωμένη πικρή σοκολάτα περίπου 70%


Μέθοδος παρασκευής

Για το σιρόπι

Προσθέστε ζάχαρη και νερό σε μια κατσαρόλα, μεταφέρετέ την σε μέτρια φωτιά, αφήστε το μείγμα να βράσει μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ανακατέψτε το με το ρούμι και αφήστε το στην άκρη.



Για την κρέμα
  • Βράστε τα δύο τρίτα του γάλακτος (333 ml), την ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας. Ανακατέψτε το υπόλοιπο γάλα (166 ml) με τη πουτίγκα βανίλιας μέχρι να μαλακώσει. Ανακατέψτε το βραστό γάλα, μέχρι να αρχίσει να πήζει, και κατόπιν τραβήξτε το από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη για να κρυώσει
  • Μουλιάστε 7 φύλλα λευκής ζελατίνης σε κρύο νερό.
  • Σουρώστε την κρύα πουτίγκα βανίλιας μέσα από ένα σουρωτήρι, ώστε να μην σβολιάσει.
  • Πιέστε απαλά τα φύλλα ζελατίνης και λιώστε σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας πουτίγκα βανίλιας, ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει και ανακατέψτε το στο υπόλοιπο μείγμα της πουτίγκας βανίλιας
  • Χτυπάμε την κρέμα μέχρι να πήξει, κατόπιν προσθέτουμε την πουτίγκα βανίλιας στην σφιχτή κτυπημένη κρέμα
  • Βυθίστε τις δύο πλευρές των σαβουαγιάρ στο σιρόπι και βάλτε τα στο κάτω μέρος της φόρμας, απλώστε από πάνω τους, τη μισή κρέμα, και ισιώστε με μια σπάτουλα, καλύψτε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ (μην ξεχάσετε να τα βυθίσετε στο σιρόπι), απλώστε το υπόλοιπο της κρέμας, λειαίνετέ το και ψύξτε το τουλάχιστον 3 ώρες.
Η γαρνιτούρα

Χτυπάμε τη  κρέμα (350 ml) μέχρι να πήξει.
Αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα μεγέθους (10 ίντσες / 26 εκ.)
Καλύπτουμε ολόκληρο το κέικ με την κρέμα.
Φτιάξτε ροζέτες (12-14) γύρω από την άκρη με κορνέ και γαρνίρετε με μισά κομμένα σαβουαγιάρ βυθισμένα σε λιωμένη πικρή σοκολάτα και βάλτε μερικά αμύγδαλα στη μέση του κέικ.

Κρασί της επιλογής μας γι αυτή τη συνταγή.

opsimos-trygos-late-harvest-Papargyriou

Όψιμος Τρύγος  
Κτήμα Παπαργυρίου

Ταιριάζει το κρασί με το γλυκό; Βεβαίως και ταιριάζει. Αρκεί να διαλέξουμε κάτι το οποίο να μην σκεπάζει το γλυκό αλλά ούτε και το γλυκό να χαλάει τη γεύση του κρασιού.

Ο Όψιμος Τρύγος του Κτήματος Παπαργυρίου είναι ένα γλυκό λευκό κρασί που γοητεύει.
Όπως μαρτυράει και το όνομά του, προέρχεται από υπερώριμα σταφύλια, καλλιεργημένα  στους αμπελώνες του κτήματος  στις πλαγιές της ημιορεινής Κορινθίας.

Αχυροκίτρινο με πράσινες ανταύγειες χρώμα στο ποτήρι.

Η ποικιλία Μοσχάτο χαρίζει στο κρασί εκρηκτική αρωματική προσωπικότητα. Υπερώριμα φρούτα όπως βερύκοκο και ψημένο μήλο σε φόντο γλυκού τριαντάφυλλου και μελιού, μαγεύουν όταν το πλησιάσεις.
Πλούσιο και λιπαρό στο στόμα. Οξύτητα που ισορροπεί με την γλυκύτητα και απαλή μελένια γεύση που αγγίζει τις αισθήσεις και γοητεύει τους πλέον απαιτητικούς ουρανίσκους.

Οι περιγραφές του κρασιού προέρχονται από την ιστοσελίδα Botilia alert-success
Previous Post Next Post

Τοποθέτηση προϊόντος