Food and Beverage Blog

Βελτιώστε το επαγγελματικό σας προφίλ στο Linkedin

Όταν δεν ψάχνετε για δουλειά, μπορεί πολύ εύκολα να αγνοήσετε το προφίλ σας στο LinkedIn. Σίγουρα, προσθέτετε που και που κάποια άτομα που συναντάτε, καθώς επίσης αποδέχεστε και αιτήματα που σας έρχονται. Πολύ καλά. Είναι αυτό αρκετό;

linkedin-tips

Νομίζετε πως όταν έρθει η ώρα να το χρειαστείτε θα έχετε το μυαλό να το συμμορφώσετε για να γίνει πιο ελκυστικό; Νομίζετε οτι αυτοί που ελέγχουν το linkedin και προσεγγίζουν στελέχη θα σταθούν μπροστά σε ένα προφίλ που δείχνει εγκαταλελειμμένο και άκομψο;

Πολύ απλά θα θεωρήσει οτι αφού επιτρέπεις μια μετριότητα στην εικόνα σου προς τα έξω, κάπως έτσι θα είσαι κι εσύ και η δουλειά που κάνεις. Βαρύ μεν αλλά είναι η αλήθεια. Πρέπει να το πει κάποιος για να το καταλάβουν ορισμένοι;

1. Αφιερώστε χρόνο να το ομορφύνετε
Με απλά λόγια, όσο πιο ολοκληρωμένο είναι το προφίλ σας, τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητες να σας βρουν οι Head Hunters. 
Aφού σας βρει ένας στρατολόγος και αποφάσισε να κάνει κλικ στο προφίλ σας, θα θέλει να μάθει ποιες είναι οι δεξιότητές σας, πού έχετε εργαστεί και τι πιστεύουν οι άνθρωποι για εσάς. Επομένως, μην τεμπελιάζετε και συμπληρώστε κάθε ενότητα του προφίλ σας. 

2. Αποκτήστε προσαρμοσμένη διεύθυνση URL
Είναι πολύ πιο εύκολο να δημοσιεύσετε το προφίλ σας με μια προσαρμοσμένη διεύθυνση URL (ιδανικά Linkedin.com/to-onoma-sas), αντί για τον συνδυασμό αριθμών που το LinkedIn αποδίδει αυτόματα κατά την εγγραφή σας και μοιάζει κάπως έτσι Linkedin.com/1346577436251673 . 

Πώς να αποκτήσετε ένα; 
▣ Πρώτα από όλα συνδεθείτε στο προφίλ σας.
▣ Πατήστε πάνω στην εικόνα και θα σας ανοίξει ένα παράθυρο που ακριβώς τέρμα πάνω δεξιά θα κάνετε edit στη διεύθυνση σας. Πατάτε save και είστε έτοιμοι.

linkedin-custom-url

3. Επιλέξτε μια κατάλληλη φωτογραφία
Επιλέξτε μια καθαρή, φιλική και κατάλληλα επαγγελματική εικόνα. Δεν είστε σίγουροι τι σημαίνει "κατάλληλα επαγγελματική"; Ρίξτε μια ματιά στο τι φορούν τα υπόλοιπα άτομα του κλάδου σας και του επιχειρηματικού σας επιπέδου. Ταιριάζει αυτή που έχετε; Αν όχι βρείτε άμεσα μια άλλη.

4. Γράψτε ένα καλό Summary στην αρχή
Χρησιμοποιήστε αυτόν τον χώρο για να παρουσιάσετε συνοπτικά την ειδικότητά σας, την αξία σας ή τα δυνατά σας σημεία μέσα σε μια παράγραφο;" Όσο πιο συγκεκριμένοι μπορείτε να είστε σχετικά με το τι σας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, τόσο το καλύτερο.

5. Αποφύγετε τισ λέξεις-κλειδιά που γράφουν όλοι
Τι κοινό έχουν οι λέξεις υπεύθυνος, δημιουργικός, αποτελεσματικός, αναλυτικός, στρατηγικός, υπομονετικός, οργανωτικός, καθοδηγούμενος και καινοτόμος; Είναι μερικά από τα πιο χρησιμοποιημένα λέξεις-κλειδιά σε όλο το LinkedIn. Ολοι αυτά γράφουν. Ελάτε - γνωρίζω ότι μπορείτε να είστε πιο δημιουργικοί!

6. Αντιμετωπίστε το προφίλ σας όπως το βιογραφικό σας
Το βιογραφικό σας δεν είναι απλώς μια λίστα με τα καθήκοντα που είχατε στις διάφορες δουλειές σας (ή, τουλάχιστον, δεν πρέπει να είναι) - είναι ένα μέρος που πρέπει να επισημάνετε τα καλύτερα επαγγελματικά επιτεύγματά σας. Το ίδιο ισχύει και για το προφίλ σας στο LinkedIn: Βεβαιωθείτε ότι η ενότητα της προϋπηρεσίας σας είναι γεμάτη με κουκκίδες που περιγράφουν τι κάνατε, πόσο καλά το κάνατε και πόσο επηρέασε τη δουλειά σας.


7. Συμπεριλάβετε μια τρέχουσα καταχώριση εργασίας, ακόμη και όταν είστε άνεργοι
"Αν έχετε αναφέρει μόνο τις προηγούμενες θέσεις που έχετε στην ενότητα εμπειριών, αλλά δεν εμφανίζετε τίποτα τρέχον, πιθανότατα θα χάσετε τις περισσότερες αναζητήσεις. Γιατί; Επειδή οι περισσότεροι επαγγελματίες πρόσληψης στελεχών, χρησιμοποιούν αποκλειστικά το τρέχον πλαίσιο τίτλου για αναζήτηση υποψηφίων. Ο απλός τρόπος αντιμετώπισης, αν είστε άνεργος, είναι να αφήσετε τον τίτλο, να βγάλετε την εταιρεία αν το επιθυμείτε και να συμπληρώσετε, σε μετάβαση, σε αναζήτηση κλπ. Όχι όμως κενό σε καμία περίπτωση.

8. Προσθέστε πολυμέσα στο προφίλ σας, αν έχετε
«Μια εικόνα αξίζει πραγματικά 1.000 λέξεις, ειδικά όταν πρόκειται για την προβολή της δουλειάς σας. Το LinkedIn σάς επιτρέπει να προσθέτετε φωτογραφίες, βίντεο και παρουσιάσεις διαφανειών στην περίληψη του προφίλ σας. Έτσι, αντί να μιλάτε μόνο για την εργασία σας, μπορείτε να δείξετε και παραδείγματα. Ή δείξτε τον εαυτό σας σε δράση αν έχετε κάποιο video ή φωτογραφίες.

9. Προσθέστε έργα, εθελοντικές συμμετοχές ή γλώσσες
Μιλάτε γλώσσες; Έχετε πιστοποιήσεις ; Συμμετέχετε κάπου εθελοντικά; Η αναφορά αυτών των "πρόσθετων" δυνατοτήτων στο προφίλ, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε τις μοναδικές δεξιότητες και εμπειρίες σας και να ξεχωρίσετε από το πλήθος.

10. Ζητήστε ένα Recommendation στο LinkedIn κάθε μήνα
Αν κάποιος σας γνωρίζει και μπορεί να γράψει μια καλή κουβέντα πρέπει να το κάνει. Ζητήστε το, δεν θα το κάνουν οι άλλοι από μόνοι τους.  Η λήψη γενικών συστάσεων του τύπου, "Η Αλεξάνδρα ήταν πολύ καλή στη δουλειά" δεν είναι πάρα πολύ χρήσιμη - αλλά κάτι πιο συγκεκριμένο, όπως "Οι συνεισφορά της Αλεξάνδρας στην ομάδα μας επέτρεψε να αυξήσουμε τις προβλεπόμενες πωλήσεις κατά 5% σε σχέση με τον αρχικό στόχο του τμήματος" θα είναι πραγματικά ένας θησαυρός.

11. Ενημερώστε την κατάστασή σας τακτικά
Ακριβώς όπως στο Facebook, μπορείτε να ενημερώνετε την κατάσταση του LinkedIn όσο συχνά θέλετε. Ενημερώστε το προφίλ σας, επαγγελματικά και στρατηγικά. Κοινοποιήστε επαγγελματικά άρθρα που σας άρεσαν ή θεωρείτε οτι θα αρέσουν στο δίκτυο σας. Όλο το δίκτυό σας θα βλέπει τις ενημερώσεις σας, τόσο στις ροές ειδήσεων όσο και στα εβδομαδιαία μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του LinkedIn.

12. Γίνετε αρθρογράφος
Όλοι οι χρήστες μπορούν να γράψουν και να δημοσιεύσουν το έργο τους στην πλατφόρμα του Linkedin.Είναι σαν να έχετε ένα blog που μόλις γράψετε κάτι το διαβάζουν όλοι όσοι είναι συνδεδεμένοι μαζί σας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σας παρατηρήσουν. Εγώ επέλεξα να μην γράφω απευθείας στο προφίλ μου αλλά να προσφέρω το έργο μου σε ανεξάρτητες ιστοσελίδες όπως αυτή και να τα κοινοποιώ στο προφίλ μου. Πάντως γράφω.

13. Να είστε μετριοπαθείς με τις δημοσιεύσεις. 
Όταν ενημερώνετε το προφίλ σας στο LinkedIn, μπορεί να ενοχλεί τις επαφές σας εάν ειδοποιούνται για κάθε μικρή αλλαγή που κάνετε. Όταν βρίσκεστε σε λειτουργία επεξεργασίας, μεταβείτε στα στοιχεία ελέγχου απορρήτου. Απενεργοποιήστε τις κοινοποιήσεις δραστηριότητας και αλλάξτε τη ρύθμιση στο "επιλέξτε ποιος μπορεί να δει τη ροή δραστηριότητάς σας" σε "μόνο εγώ".

Πατώντας στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του προφίλ σας και να κάνετε ότι αλλαγές χρειάζονται στο πως φαίνεται η δραστηριότητα σας.

linkedin-privacy-settings


Όλα αυτά είναι μια πολύ καλή αρχή για να κρατήσετε το προφίλ σας στο Linkedin ενημερωμένο, να μπορούν να σας βρουν κι όταν σας βρουν να μπορούν να βρουν κάποιο ενδιαφέρον σε εσάς. Κάντε το και δεν θα μετανιώσετε.
Νεότερη Παλαιότερη

Προωθούμενο μήνυμα