Food and Beverage Blog

Ζουμερό πεντανόστιμο burger που δένει το παλιό με το καινούργιο

Κανείς δεν αντιστέκεται στην όψη ενός πεντανόστιμου burger με ένα ζουμερό μπιφτέκι στο κέντρο. Είναι ένα all time classic έδεσμα το οποίο μπορεί να θεωρηθεί από street food έως gourmet πιάτο. 

zoumero-burger

Εδώ έχουμε ένα μείγμα παραδοσιακής συνταγής μπιφτεκιού η οποία ήρθε κι έδεσε με τα μοντέρνα υλικά για να φτιάξουν την "τέλεια μπουκιά"


Τρόπος εκτέλεσης

1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το burger σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Το μείγμα μοιράζουμε σε ίσα μέρη και φτιάχνουμε μπιφτέκια για το burger μας.

2. Βάζουμε τα μπιφτέκια σε μια σχάρα και από κάτω βάζουμε ταψάκι. Τα τοποθετούμε στην πάνω θέση του φούρνου, κοντά στο γκριλ.

3. Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο γκριλ για περίπου 7′-10′ από κάθε πλευρά, ανάλογα πως το θέλουμε ψημένο και αναλόγως πόσο χοντρά ή επίπεδα τα έχουμε πλάσει. Να θυμάστε βέβαια οτι όσο πιο πολύ τα ψήνουμε τόσο πιο πολύ τα στεγνώνουμε.
Όταν τα υγρά του μπιφτεκιού είναι διάφανα δηλαδή έχουν αποχρωματιστεί και καθαρίσει, τότε είμαστε στο σωστό σημείο ψησίματος.

4. Βάζουμε στο κάθε μπιφτέκι από μια φέτα τυρί. Ψήνουμε για 1′ στο γκριλ, ώσπου να αρχίσει να λιώνει το τυρί.

5. Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε όποια γαρνιτούρα θέλουμε ή και όλες μαζί και βάζουμε επάνω τα ψημένα μπιφτέκια με το λιωμένο τυρί

zoumero-burger-macro

Υλικά που θα χρειαστούμε
  • 4 ψωμάκια για burger
  • 4 φέτες τυρί κατά προτίμηση τσένταρ
  • Μαγιονέζα + μουστάρδα ντιζόν ανακατεμένα για τη βάση που θα κάτσει το μπιφτέκι
  • μπέϊκον (προαιρετικά)

Για τα μπιφτέκια
  • 400 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος 
  • 4 φέτες μουσκεμένη και στραγγισμένη ψίχα ψωμιού
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • λίγες σταγόνες ξύδι
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
  • φύλλα μαρουλιού
  • φέτες ντομάτας
  • αγγουράκι τουρσί σε λεπτές φέτες
Στο πλάι μπορεί κανείς να τοποθετήσει πατάτες ψημένες με τη φλούδα στον φούρνο, ή τηγανητές καθώς επίσης και σοταρισμένο κρεμμύδι το οποίο έχει σοταριστεί αρχικά με ελαιόλαδο μέσα στο τηγάνι και μόλις μαλακώσει προσθέτουμε σάλτσα σόγιας έως ότου καραμελώσει.

Κρασί της επιλογής μας γι αυτή τη συνταγή:

dakry-tou-peykou-wine-pairings

Δάκρυ του Πεύκου Ρετσίνα 2019
Οινοποιείο Κεχρής

Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 14% alc.
Χρυσό Decanter για δεύτερη συνεχή χρονιά! Μία κορυφαία προσέγγιση στη Ρετσίνα γι' αυτούς που την αγαπούν (και τη νοσταλγούν) αλλά όχι μόνο. Πρόκειται για ένα απολαυστικό λευκό κρασί βασισμένο στο Ασύρτικο περασμένο από βαρέλι και με μία διακριτική νότα ρετσινιού. Πίνεται ευχάριστα και συνοδεύει κάθε κλασσικό Ελληνικό μεζεδάκι που θα βρεθεί στο τραπέζι σας.

Η παραδοσιακή συνταγή του κιμά προσφέρεται από την κυρία Ειρήνη Κανέλλου

Οι περιγραφές των κρασιών προέρχονται από την ιστοσελίδα House of Wine alert-warning
Previous Post Next Post

Τοποθέτηση προϊόντος