Food and Beverage Blog

Υγιεινός σολομός με μπρόκολο στον φούρνο

solomos-me-mprokolo

Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτόν τον υγιεινό ψητό σολομό με μπρόκολο! Φτιαγμένος σε μιας χρήσης αλουμινένια συσκευασία για ωραίο και εύκολο καθαρισμό. Χρειάζεται μόνο 5 λεπτά προετοιμασίας και 25 λεπτά στο φούρνο. 

Πώς μπορώ να κάνω αυτή την υγιεινή συνταγή σολομού;
Τον σολομό και το μπρόκολο τα ψήσαμε όπως είπαμε και πιο πάνω μέσα σε αλουμινένια σκεύη μιας χρήσης.
Βάλαμε τον σολομό μέσα και απλώσαμε γύρω του τα μπρόκολα.
Μέσα ρίξαμε αλάτι, πιπέρι και βούτυρο. Πετάξαμε σκελίδες σκόρδου ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί αν κάποιος δεν το τρώει. Πάνω από το ψάρι ακουμπήσαμε όμορφα, φέτες από λεμόνι για να το σκεπάζουν.
Αυτό ήταν.

Συστατικά

  • 4 φιλέτα σολομού 60 - 80 gr ανά μερίδα
  • 4 σκελίδες φρέσκο σκόρδο
  • 80 gr  μπρόκολο ανά μερίδα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο λεμόνι, σε λεπτές φέτες
  • αλατοπίπερο
  • 4 κουτ. Σούπας βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου

Προσθέστε τον σολομό σε θήκη με φύλλα αλουμινίου. Προσθέστε μπρόκολο γύρω γύρω. Προσθέστε το βούτυρο πάνω από τον σολομό, ακολουθούμενο από το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Τοποθετήστε φέτες λεμονιού σε κάθε κομμάτι σολομού.

Ψήστε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου και κατόπιν ανοίξτε το αλουμινόχαρτο και ανεβάστε τη θερμοκρασία για 10 λεπτά να πάρει χρώμα ο σολομός. Όχι για παραπάνω γιατί θα καούν τα μπρόκολα 

Εύκολο, γρήγορο και υγιεινό.

Διατροφικά στοιχεία

Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 365 Λίπος 28g, Κορεσμένο λίπος 10g, Χοληστερόλη 77mg,  Νάτριο 170mg,  Κάλιο 774mg, Υδατάνθρακες 11g, Ινες 3g, Ζάχαρη 2g, Πρωτεΐνη 20g 


Η επιλογή μας γι αυτή τη συνταγή

vyssinokipos-rose-wine-pairings

Βυσσινόκηπος
Κτήμα Παλυβού

Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Αγιωργίτικο, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
Ένα ροζέ κρασί εντυπωσιακό από κάθε άποψη: ξεκινώντας από το έντονο βυσσινί χρώμα του (Βυσσινόκηπος όνομα και πράγμα!), προχωρώντας με την δυνατή φρουτώδη μύτη του, και καταλήγοντας στην μεστή αίσθηση και μακρά επίγευσή του στο στόμα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Βυσσινόκηπος είναι ένα ροζέ κρασί που ήθελε να έχει γεννηθεί κόκκινο!

Οι περιγραφές των κρασιών προέρχονται από την ιστοσελίδα House of Wine alert-warning
Previous Post Next Post

Τοποθέτηση προϊόντος