Food and Beverage Blog

Stir Fry με κοτόπουλο

stir-fry-with-chicken

Αν είστε λάτρεις του Κινέζικου αλλά έχετε βαρεθεί το delivery και θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στην κουζίνα, να η κατάλληλη ευκαιρία.

Συμβουλές πριν το μαγείρεμα
Μπορείτε να βρείτε  μεγάλη ποικιλία από ζυμαρικά που είναι κατάλληλα για το τηγάνι.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο σας στον καταψύκτη για 20-30 λεπτά πριν το κόψετε. Αυτό θα σφίξει το κοτόπουλο και θα κάνει πολύ πιο εύκολο το να το κόψετε σε λεπτές φέτες.

Το καλό με το stir fry είναι ότι μπορείτε να to προσαρμόσετε στις διατροφικές σας συνήθειες.

Χορτοφαγικό: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν όλα τα λαχανικά όπως τα μπιζέλια, το μπρόκολο, τα πράσινα φασόλια, τα μπαμπού και το λάχανο.
Πικάντικο: Για ένα πικάντικο πιάτο, δοκιμάστε να προσθέσετε κάποιο τσίλι, κόκκινες νιφάδες μπούκοβο, καυτερές πιπεριές ή οτι άλλο σας αρέσει.
Κρεατοφαγικό: Μπορείτε να κάνετε μια νόστιμη μανέστρα του βοδινού κρέατος χρησιμοποιώντας λεπτές φέτες μπριζόλας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε γαρίδα αντί για το κοτόπουλο. Μπορείτε επίσης να παραλείψετε το κρέας συνολικά και να χρησιμοποιήσετε tofu ως πηγή πρωτεΐνης.

Συστατικά που θα χρειαστείτε
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
320 gr  κοτόπουλο χωρίς κόκαλο κομμένο σε λεπτές φέτες
300 gr νούντλς αυγού
1 φλιτζάνι μανιτάρια λεπτά τεμαχισμένα ή κονσέρβα
1 φλιτζάνι  καρότα κομμένα ζουλιέν
1/4 του φλιτζανιού  ψιλοκομμένο σέλινο
1/2 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη ή φρέσκο τριμμένο
1/2 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά σάλτσα από σουσάμι
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ
1/2 του φλιτζανιού  φρέσκο κρεμμυδάκι (μόνο το σκούρο πράσινο μέρος)
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση


Οδηγίες μαγειρέματος
1. Προθερμαίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι  με μέτρια προς ψηλή φωτιά.
Προσθέστε το κοτόπουλο και αφήστε το να θωρακιστεί έχοντας πασπαλίσει από πριν με αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το για 3-4 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.

2. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι. Προσθέστε τα μανιτάρια, τα καρότα, το σέλινο και την κόκκινη πιπεριά και σοτάρετε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να τα δείτε να μαλακώνουν.
Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ και αφήστε τα ακόμα  για μισό λεπτό.

3. Προσθέστε στο τηγάνι τα νουντλς και το κοτόπουλο.
Σε ένα μικρό μπολ, έχετε ήδη χτυπήσει μαζί το ζωμό του κοτόπουλου, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο και το κορν φλάουρ.

4. Ρίξτε τη σάλτσα στο τηγάνι και αφήστε το να σιγοβράσει. Μαγειρέψτε για 1-2  λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Πασπαλίστε με πράσινα κρεμμύδια και στη συνέχεια σερβίρετε.

Διατροφικά στοιχεία
Θερμίδες: 336 kcal | Υδατάνθρακες: 37g | Πρωτεΐνη: 25g | Λίπος: 11 g. | Κορεσμένο λίπος: 2g Χοληστερόλη: 49mg | Νάτριο: 706mg | Ίνες: 3g | Ζάχαρη: 6g

Κρασί της επιλογής μας γι αυτή τη συνταγή:

melissopetra-Gewurztraminer-wine-pairings

Μελισσόπετρα 2018 
Κτήμα Τσελεπου
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Gewurztraminer,12.5% alc.
Μια φινετσάτη καλλονή από την Αλσατία εγκαταστάθηκε στην καταπράσινη ορεινή Αρκαδία. Ένα κομψό λευκό κρασί με πανέμορφα αρώματα τριαντάφυλλου και περγαμόντου, εξωτικό προφίλ και όμορφη οξύτητα. Όσοι αγαπούν τα αρωματικά κρασιά θα λατρέψουν τη Μελισσόπετρα.

Οι περιγραφές των κρασιών προέρχονται από την ιστοσελίδα House of Wine alert-warning
Previous Post Next Post

Τοποθέτηση προϊόντος