Food and Beverage Blog

Το Moscow Mule γεννήθηκε μέσα από τα οικονομικά προβλήματα τριών ανθρώπων

Λένε οτι μερικές φορές μια κρίση δημιουργεί την ευκαιρία. Ενδεχομένως να έχουν και δίκιο διότι δεν είναι λίγες οι φορές που μέσα από μια κατάσταση καθόλου ευοίωνη κάποιοι άνθρωποι έκαναν το μεγάλο τους βήμα. Μια τέτοια κατάσταση συνδέει τρεις ανθρώπους με τη δημιουργία ενός παγκόσμια γνωστού κοκτέιλ. Το Moscow Mule γεννήθηκε! Ακούστε λοιπόν πως έγινε αυτό.



Το 1941, η Sophie Berezinski είχε μόλις μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Ρωσία και έφερε μαζί της 2.000 κούπες από χαλκό.Ο πατέρας της Sophie, κατείχε και λειτουργούσε ένα εργοστάσιο χαλκού στη Ρωσία οπότε όταν το έκλεισαν κι έφυγαν για τις Η.Π.Α. πήραν μαζί τους και κάποια εμπορεύματα.



Ο Τζον Μάρτιν είχε αγοράσει το αποστακτήριο της Smirnoff Vodka τη δεκαετία του 1930 αλλά ενώ είχε κάποιες εμπορικές επιτυχίες στο παρελθόν με επιτυχημένα προϊόντα, δεν στάθηκε τόσο τυχερός με τη βότκα.Οι Αμερικανοί, δυστυχώς, δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον για τη βότκα. Η μπύρα και το ουίσκι κυριαρχούσαν στην Αμερική εκείνη την εποχή.

Ο Τζακ Μόργκαν ήταν ο ιδιοκτήτης του bar Cock ‘n’ Bull ο οποίος εισήγαγε στην Αμερική τη δική του μπύρα με τζίντζερ.

Sophie-Berezinski
Φωτογραφία της Sophie Berezinski και του συζύγου της Max Berezinski


Οι δύο άντρες ήταν ήδη καλοί φίλοι και συναντήθηκαν στην παμπ του Morgan για να πνίξουν τους καημούς τους στο ποτό. Καθώς το ντουέτο θρηνούσε τις χάλια πωλήσεις του, μπήκε στο σχήμα από το πουθενά ή Sophie.

Tο τρίο πέρασε πολλές ώρες σκεπτόμενο ένα ποτό που θα ένωνε την αφρώδη φύση της τζίντζερ μπύρας, τη σιδερένια γροθιά της βότκας και τις ισοθερμικές ιδιότητες του χαλκού για να δημιουργήσουν ένα υπέροχο κοκτέιλ. Μετά από μια σειρά προκαταρκτικών δοκιμών και μερικών αποτυχημένων παρασκευασμάτων, βρήκαν μια συνταγή για ένα κοκτέιλ που θα έλυνε όλα τα προβλήματά τους.

Το Moscow Mule γεννήθηκε εκείνη την ημέρα το 1941. Ο τέλειος συνδυασμός βότκας και μπίρας τζίντζερ, που σερβίρεται σε μια συμπαγή χάλκινη κούπα που θα κρατούσε το ποτό κρύο και θα ενίσχυε τη γεύση και το άρωμά του είχε αποκτήσει μια θέση στην ιστορία.

Σερβίρεται σε: Χάλκινη κούπα 

Moscow-mule-mug

Γαρνιτούρα: Μία φέτα ή wedge από lime (προαιρετικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και δυόσμος)
Πώς φτιάχνεται: Προσθέστε τα 3 βασικά συστατικά σε μία χάλκινη κούπα και ανακατέψτε. Προσθέστε τον τριμμένο πάγο μέχρι τα 2/3 της κούπας. Γεμίστε ως πάνω με Ginger Beer και στο τελείωμα προσθέστε επιπλέον τριμμένο πάγο.

Μπορεί να γίνει και με χοντρά παγάκια μόνο, χωρίς τριμμένο πάγο
Συστατικά
60 ml Vodka
15 ml Χυμός από lime
10 ml Σιρόπι ζάχαρης (2:1)
90 ml Ginger beer


Previous Post Next Post

Τοποθέτηση προϊόντος