Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εύκολο πιάτο το οποίο θα σας δώσει μια διαφορετική νότα στην κουζίνα χωρίς να σας ταλαιπωρήσει για πάνω από 20 λεπτά από τη στιγμή που θα απλώσετε τα υλικά σας στον πάγκο. Απλά θα πρέπει να είστε συνέχεια από πάνω του γιατί χρειάζεται διαρκές ανακάτεμα.
Συστατικά που θα χρειαστείτε
1 πακέτο λινγκουίνι
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι βούτυρο, κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο,πολτοποιημένο
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια ζωμό κότας
2 κουτιά μύδια
1 φλυτζάνι ζωμό από τα μύδια της κονσέρβας
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό
1/4 κουταλάκι ρίγανη
1/4 κουταλάκι του γλυκού καυτερή πιπεριά
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/8 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
2/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Διαδικασία παρασκευής
1. Μαγειρέψτε το λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, σωτάρετε το κρεμμύδι με βούτυρο και λάδι. Προσθέστε το πολτοποιημένο σκόρδο. Αφήστε τα για 1-2 λεπτά ή λίγο περισσότερο.
Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθεί καλά το μείγμα.
Προσθέστε σταδιακά το ζωμό, το χυμό και την κρέμα γάλακτος. Το φέρνουμε σε σημείο βράσης αλλά δεν σταματάμε να ανακατεύουμε για να μην μας πιάσει.
Κάποια στιγμή θα δούμε οτι θα αρχίσει να πήζει.
Προσθέστε τα μύδια και τα καρυκεύματα και συνεχίσετε να ανακατεύετε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ξαναζεσταθεί όλο το μείγμα.
3. Προσθέστε τα ζυμαρικά και το τυρί μέσα στη σάλτσα. Μόλις λιώσει το τυρί και ανακατευτεί είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Κρασί της επιλογής μας γι αυτή τη συνταγή:
Karipidis - Chardonnay 2018
Κτήμα Καρυπίδη
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Πιείτε το τώρα, 12.5% alc.
Ένα κομψό βαρελάτο Chardonnay που κυριαρχεί στην κατηγορία του. Ο όμορφος φρουτώδης αρωματικός χαρακτήρας της ποικιλίας αναδεικνύεται μέσα από την παραμονή στο βαρέλι, αποκτώντας πικάντικες και πολύπλοκες πτυχές που συναρπάζουν στο τραπέζι.