Food and Beverage Blog

10+1 ερωτηματικά μετά το lockdown

Περνώντας σιγά σιγά στο στάδιο που όλες οι επιχειρήσεις ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους μετά το lockdown, στο χώρο μας , τον χώρο της εστίασης και του μπαρ, γεννιούνται διάφορα ερωτηματικά. 


erotimatika-lockdown

Ερωτηματικά τα οποία είτε οι εκάστοτε κυβερνήσεις των χωρών, είτε οι διοικούντες του κλάδου δεν έχουν αποσαφηνίσει, αλλά κυρίως λόγω της άγνωστης εξέλιξης της πανδημίας.

Ερωτηματικά που σαφώς θα απασχολήσουν τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους της εστίασης από εδώ και στο εξής και θα επηρεάσουν τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων στον παγκόσμιο χάρτη.
  1. Κατά πόσο είναι έτοιμες όλες οι επιχειρήσεις εστίασης να ανταπεξέλθουν σε νέους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας;
  2. Πως μπορεί να να λειτουργήσει μια επιχείρηση κερδοφόρα αν συνεχιστεί η ασφαλής απόσταση των 2 μέτρων για αρκετούς μήνες;
  3. Πως και από ποιους θα απορροφηθεί το μεγάλο κύμα ανέργων που θα απολυθούν από τις επιχειρήσεις λόγω χαμηλότερων τζίρων από τους κανονικούς;
  4. Πότε μια επιχείρηση εστίασης θα επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς και αν επανέλθει στα δεδομένα του πριν;
  5. Πόσο θα επηρεαστεί το ποσοστό του επιχειρηματικού αλλά και του μαζικού τουρισμού;
  6. Μήπως τελικά μετά από όλες αυτές τις ακυρώσεις των μεγάλων διοργανώσεων επωφεληθούν οι μικρότερες τοπικές επιχειρήσεις;
  7. Πως θα επιβιώσουν όλες αυτές οι επιχειρήσεις εστίασης που λειτουργούσαν σε φεστιβάλ, συναυλίες και γενικότερα σε χώρους μεγάλων εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου;
  8. Πότε θα μπορέσει ξανά ο πελάτης να αισθανθεί ασφαλής και να επιστρέψει στις αγαπημένες του εξόδους;
  9. Επίσης μήπως όλο αυτό αλλάξει τις καταναλωτικές ανάγκες των πελατών με αποτέλεσμα μεγάλο ποσοστό να αναθεωρήσει συγκριτικά με το που πόσο και γιατί ξόδευε πριν από όλα αυτά;
  10. Τι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε σε συλλογικό επίπεδο ώστε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να αντέξουμε σε βάθος χρόνου;

Τροφή για σκέψη και για διάλογο …..

Previous Post Next Post

Τοποθέτηση προϊόντος