Food and Beverage Blog

Americano - παραδοσιακό και προσγειωμένο

Το Americano είναι ένα πασίγνωστο κοκτέιλ που αποτελείται από το Campari, γλυκό vermouth, και σόδα,  γαρνιρισμένο με μια φέτα πορτοκάλι ή τουίστ πορτοκαλιού. 

americano-coctail

Το κοκτέιλ φτιάχτηκε για πρώτη φορά στο μπαρ του Gaspare Campari, το Caffè Campari, στη δεκαετία του 1860. Είναι ο άμεσος απόγονος του "Milano-Torino", το οποίο αποτελείται από  Campari, το οποίο προέρχεται από το Μιλάνο  και το Punt e Mes, το βερμούτ από το Τορίνο, αλλά αυτό είναι χωρίς σόδα.

Gaspare Campari
O Gaspare Campari, ο δημιουργός του Americano σε φωτογραφία εποχής

Συστατικά
1 1/2 oz Campari
1 1/2 oz γλυκό βερμούτ
1 γέμισμα με σόδα
Γαρνίρισμα: τουίστ πορτοκαλιού ή φέτα πορτοκάλι

Τρόπος παρασκευής
  1. Ρίξτε το Campari και το βερμούτ σε ένα ποτήρι με χοντρό πάγο κατά προτίμηση
  2. Προσθέστε τη σόδα.
  3. Γαρνίρετε με πορτοκάλι.


Στο video χρησιμοποιεί για γαρνιτούρα μια παραλλαγή. Τοποθετεί ένα wedge από grapefruit για να ταιριάξει την πικράδα του ποτού με τη γαρνιτούρα.

Δείτε επίσης: Negroni - Το ποτό και η ιστορία του alert-success
Previous Post Next Post

Τοποθέτηση προϊόντος