Το Americano είναι ένα πασίγνωστο κοκτέιλ που αποτελείται από το Campari, γλυκό vermouth, και σόδα, γαρνιρισμένο με μια φέτα πορτοκάλι ή τουίστ πορτοκαλιού.
Το κοκτέιλ φτιάχτηκε για πρώτη φορά στο μπαρ του Gaspare Campari, το Caffè Campari, στη δεκαετία του 1860. Είναι ο άμεσος απόγονος του "Milano-Torino", το οποίο αποτελείται από Campari, το οποίο προέρχεται από το Μιλάνο και το Punt e Mes, το βερμούτ από το Τορίνο, αλλά αυτό είναι χωρίς σόδα.
Συστατικά
1 1/2 oz Campari
1 1/2 oz γλυκό βερμούτ
1 γέμισμα με σόδα
Γαρνίρισμα: τουίστ πορτοκαλιού ή φέτα πορτοκάλι
Τρόπος παρασκευής
Το κοκτέιλ φτιάχτηκε για πρώτη φορά στο μπαρ του Gaspare Campari, το Caffè Campari, στη δεκαετία του 1860. Είναι ο άμεσος απόγονος του "Milano-Torino", το οποίο αποτελείται από Campari, το οποίο προέρχεται από το Μιλάνο και το Punt e Mes, το βερμούτ από το Τορίνο, αλλά αυτό είναι χωρίς σόδα.
![]() |
O Gaspare Campari, ο δημιουργός του Americano σε φωτογραφία εποχής |
Συστατικά
1 1/2 oz Campari
1 1/2 oz γλυκό βερμούτ
1 γέμισμα με σόδα
Γαρνίρισμα: τουίστ πορτοκαλιού ή φέτα πορτοκάλι
Τρόπος παρασκευής
- Ρίξτε το Campari και το βερμούτ σε ένα ποτήρι με χοντρό πάγο κατά προτίμηση
- Προσθέστε τη σόδα.
- Γαρνίρετε με πορτοκάλι.
Στο video χρησιμοποιεί για γαρνιτούρα μια παραλλαγή. Τοποθετεί ένα wedge από grapefruit για να ταιριάξει την πικράδα του ποτού με τη γαρνιτούρα.