Food and Beverage Blog

Τρόποι για να αυξήσετε δραστικά την παραγωγικότητα σας

Η μειωμένη παραγωγικότητα είναι ένα από τα πιο συχνά παράπονα συναδέλφων και υφισταμένων μου κι αυτό οφείλεται στο οτι δεν μπορούν να διαχειριστούν τον χρόνο τους σωστά. 

productivity-tablet-on-window

Βέβαια δεν μιλάω ως ειδικός στον τομέα του time management αλλά ως κάποιος που έχοντας το ίδιο πρόβλημα, έχω αναπτύξει κάποιες τακτικές που βοηθούν τελικά πολύ στο να πετύχω το σωστό αποτέλεσμα.

Πάμε λοιπόν να δούμε ποιες είναι αυτές οι ενέργειες, που περισσότερο θα ήταν καλό να τις δείτε ως συνήθειες παρά σαν τακτικές.

Ξεκινήστε πρώτα με τις χειρότερες εργασίες

desk-paragogikotita

Όλοι έχουμε καθημερινά κάποια καθήκοντα  που φοβόμαστε ή μας αγχώνουν περισσότερο. Είτε πρόκειται για ενημέρωση δεδομένων είτε για μια έκθεση προόδου, είτε για κοστολόγια μηνός, υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν είναι από τα πιο ευχάριστα. Αν αφήσετε αυτές τις εργασίες για το τέλος της ημέρας, θα τις θυμάστε συνεχώς καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας και θα σας δηλητηριάζουν τη σκέψη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να τις ξεκινήσετε το πρωί. Στη συνέχεια, θα έχετε την υπόλοιπη μέρα να αντιμετωπίσετε όλα εκείνα τα έργα που σας αρέσουν περισσότερο.

Επωφεληθείτε από το ημερολόγιό σας

Agenda-paragogikotita

Το ημερολόγιο δεν είναι απλώς ένα μέρος που γράφουμε ραντεβού και συναντήσεις για να μην τις ξεχνάμε. Είναι ένα εργαλείο το οποίο αν χρησιμοποιηθεί σωστά θα βελτιώσει την απόδοση σας και θα αλλάξει τους χρόνους ολοκλήρωσης των διαφόρων θεμάτων. Βασικό είναι να σταματήσετε να σημειώνετε μόνο τα ραντεβού. Αρχίστε να βάζετε όλες τις εργασίες που έχετε να κάνετε με ημέρα και ώρα. Τα πάντα!

Δοκιμάστε να βάζετε τις πιο σημαντικές εργασίες σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, όπως είπαμε και πιο πάνω, αναφέροντας ακριβώς ποια εργασία θα κάνετε, ποια μέρα κι από ποια ώρα μέχρι ποια ώρα. Αν χρειαστεί περισσότερη ώρα για να την κάνετε, αλλάξτε το task αυτό όταν τελειώσετε για να αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Αν αναβάλλετε κάτι γιατί δεν σας έφτασε ο χρόνος, αλλάξτε και στο ημερολόγιο την εργασία σας για άλλη ώρα ή άλλη μέρα. Στο τέλος της εβδομάδας δείτε τι κάνατε για πόσες ώρες και προγραμματίστε την επόμενη πιο ορθολογιστικά αυτή τη φορά. Μετά από έναν μήνα περίπου, θα έχετε αλλάξει κατά πολύ τα πράγματα.

Αναπτύξτε τη συνήθη πρακτική σας

Time-management-paragogikotita

Η ανάπτυξη και τελειοποίηση μιας καθημερινής ακολουθίας είναι σημαντική για την ψυχολογία.Το σώμα μαθαίνει να αντιμετωπίζει καλύτερα τα πράγματα που κάνει κάθε μέρα. Σταθεροποιήστε δηλαδή τις ώρες που συνήθως τρώτε, τις ώρες που συνήθως κοιμάστε για να μπορέσετε να σταθεροποιήσετε τις ώρες που ξυπνάτε και να το κάνετε με ευκολία. Αν θέλετε να κάτσετε 10 λεπτά στο κρεβάτι πριν σηκωθείτε, κάντε το αλλά μέχρι 10 λεπτά καθημερινά. Θέλει σταθερότητα σε ότι κάνετε για να είστε συγκεντρωμένοι. Δεν προτείνω να γίνουμε ρομποτάκια μιας Οργουελικής πραγματικότητας, απλά η συνήθεια βοηθάει σώμα και πνεύμα.

Αποσύνδεση από την ψηφιακή τεχνολογία

phone-laptop-bed-paragogikotita

Σε αυτή την εποχή είναι πολύ δύσκολο να αποσυνδεθείτε από τον ψηφιακό κόσμο. Υπάρχουν τρόποι  να περιορίσετε τους ψηφιακούς περισπασμούς, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στο να κάνετε τη δουλειά σας. Η κινητή συσκευή, είναι ένας από τους μεγαλύτερους περισπασμούς κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας. Είτε πρόκειται για ένα κείμενο από τον συνεργάτη σας είτε για ένα νέο της επικαιρότητας, είτε για μια φωτογραφία στο Instagram, αυτές οι ειδοποιήσεις είναι βέβαιο ότι θα τραβήξουν την προσοχή σας. Ακόμα κι αν μπείτε για ένα δευτερόλεπτο, θα δείτε και κάτι άλλο και θα κολλήσετε για μερικά λεπτά.

Εκτός από τη διάσπαση στην εργασία, είναι επίσης σημαντικό να ξεκολλήσετε ενώ είστε στο σπίτι. Ειδικά στο υπνοδωμάτιο. Το πως τελειώνετε την ημέρα σας είναι εξίσου σημαντικό με το πώς ξεκινάτε. Καθώς πηγαίνετε στο κρεβάτι σας, προτείνω να αποσυνδέσετε τις συσκευές αυτές ή να βάλετε λειτουργία πτήσης. Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα αρχίσετε να έχετε έναν καλύτερο ύπνο σε χρόνο μηδέν.

Τελικά συμπεράσματα
Η αύξηση της παραγωγικότητάς σας απαιτεί χρόνο. Δεν θα συμβεί κατά τη διάρκεια μιας νύχτας και πιθανότατα δεν θα αντικατοπτρίζει τη συνήθη ημέρα σας για λίγο καιρό. Αν όμως ξεκινήσετε τώρα θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε τις αλλαγές να συμβαίνουν στο άμεσο μέλλον. Δοκιμάστε τις, έχετε κάτι να χάσετε;
Νεότερη Παλαιότερη

Προωθούμενο μήνυμα