Food and Beverage Blog

Διασφάλιση της υγιεινής μέσα στους χώρους εστίασης

hygiene

Από τις πρακτικές ασφαλούς επεξεργασίας τροφίμων μέχρι την πλήρη απολύμανση των χώρων εστίασης, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν χειρίζεστε τα τρόφιμα προς κατανάλωση. Ενώ τα εστιατόρια πάντα θέλουν οι πελάτες τους να παίρνουν την υψηλότερη δυνατή ποιότητα και απόλυτα ασφαλή τρόφιμα, την εποχή των κρυωμάτων και της γρίπης είναι μια ιδιαίτερα επισφαλής
χρονική περίοδος.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις συμβουλές, κόλπα και πόρους θα συμβάλει κανείς στην αποτροπή της εξάπλωσης μικροβίων και στην προστασία της υγείας όλων των επισκεπτών του εστιατορίου.

Σημείωση: Το παρόν άρθρο δεν είναι ιατρική οδηγία και προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί υποκατάστατο επαγγελματικής ιατρικής συμβουλής, διάγνωσης ή θεραπείας.alert-warning

1. Πλύνετε τα χέρια σας όσο πιο συχνά γίνεται
Ακούγεται σαν χαζομάρα αλλά κάθε γιατρός θα σας πει ότι το σωστό πλύσιμο των χεριών, είναι ο νούμερο ένα τρόπος για να αποφευχθεί η εξάπλωση των ιών. Oποιοδήποτε άτομο  δουλεύει στην κουζίνα ή στο service του εστιατορίου, είναι σημαντικό να πλένει όσο το δυνατόν συχνότερα τα χέρια του, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, φροντίζοντας να καθαρίσετε τον καρπό σας, ανάμεσα στα δάχτυλα και κάτω από τα νύχια σας.

Εάν το σαπούνι και το νερό δεν είναι άμεσα διαθέσιμα, ένα αλκοολούχο απολυμαντικό χεριών είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή. Κρατήστε λίγα μπουκάλια διαθέσιμα γύρω από το εστιατόριο στη διάθεση τόσο του προσωπικού όσο και των επισκεπτών

2. Ελαχιστοποίηση της επαφής όπου είναι δυνατόν
Ενώ είναι αδύνατο να αποφευχθεί η ανθρώπινη επαφή στον κλάδο των εστιατορίων, είναι καιρός να είμαστε πιο προσεκτικοί στο πόσο κοντά βρισκόμαστε γενικότερα. Αποφύγετε να μοιράζεστε ποτά ή φαγητό, ακόμη και με τους αγαπημένους σας, να ελαχιστοποιείτε τη χειραψία όπου είναι δυνατόν και, ει δυνατόν, να αποφύγετε την εγγύτητα σε αυτούς που φαίνονται να είναι αδιάθετοι.

3. Ενθάρρυνση του προσωπικού να μένει στο σπίτι όταν είναι άρρωστο
Τα εστιατόρια συχνά φέρνουν το προσωπικό τους για εργασία ακόμη και όταν έχουν συμπτώματα γρίπης. Βεβαιωθείτε ότι το προσωπικό που εμφανίζει συμπτώματα της γρίπης παραμένει στο σπίτι. Θα αποτρέψει τους άλλους εργαζόμενους και τους επισκέπτες σας να αρρωστήσουν.

4. Απολύμανση ρουτίνας
Αφιερώστε λίγο χρόνο για να πραγματοποιήσετε μια επιπλέον επανάληψη της απολυμαντικής σας ρουτίνας κάθε μέρα και φροντίστε να σκουπίσετε τις κοινές επιφάνειες, όπως λαβές, πόμολα, κιγκλιδώματα, διακόπτες φωτισμού, σταθμό POS, καταλόγους και άλλα αντικείμενα που χειρίζεστε συχνά. Εάν διαθέτετε τους απαραίτητους πόρους, θα εγκαταστήσετε κάποιο νέο υλικό, όπως στρόφιγγες με αισθητήρα κίνησης, που θα βοηθήσουν επίσης στην πρόληψη της εξάπλωσης μικροβίων.

5. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα
Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι καλύτερα εξοπλισμένο στο να καταπολεμά τις λοίμωξεις και να μειώνει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.Βεβαιωθείτε ότι έχετε χτίσει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, διατηρώντας το ενεργό, παίρνοντας όλες τις βιταμίνες και τα απαραίτητα μέταλλα, με κατά προτίμηση οκτώ ώρες ύπνου κάθε μέρα.
Νεότερη Παλαιότερη

Προωθούμενο μήνυμα